Williams Pub och Studieförbundet Bilda bjuder in till en helkväll till förmån för musikhjälpen!

Williams Pub och Studieförbundet Bilda bjuder in till en helkväll till förmån för musikhjälpen som i år går i Västerås på temat ”Sex är inte ett vapen”.

 

Det blir en ny musikakt varje heltimme och det bjuds alltifrån finstämd visa och svängig pop till postpunk och den riffig rock.
Evenemanget är gratis, men det kommer finnas en digital insamlingsbössa för musikhjälpen. Donera och hjälp till att bekämpa våldtäkter, sexuell tortyr, prostitution och tvångsäktenskap.

 

Spelschema:
18 Viktoria Ahlman
19 Alexander Schöning
20 Katastrofi
21 Odd Pages
22 Quantum Leap
23 UPPER CASE MORONS
00 Basemba

 

www.williamspub.se
www.bilda.nu
www.sverigesradio.se/musikhjalpen

 

18 Viktoria Ahlman
Musikaliska resor till den irländska folkmusiken, pop, jazz, visa och framförallt influenser av svensk folkmusik anas i Viktorias musik.
Texterna behandlar det vardagsnära likväl som det djupt existentiella. Och emellanåt en och annan skröna.
Slingrande folkliga melodier ihop med personliga texter skapar hennes känslomässig vispop.

2017 släppte hon sin första ep i eget namn, ”Tystnaden talar”.
Våren 2019 släppte hos tillsammans med duon Ahlman/Jonsson ep:n ”Nära”. Duon har spelat bland annat på folkmusikfestivalen Umefolk och visfestivalen på Holmön.
https://open.spotify.com/artist/2bWE7JXo5pxRLzK357QhQa?si=H6ehA9UuQjqcGohsMNJH1A
https://www.facebook.com/ahlmanjonsson

 

19 Alexander Schöning
Singer-songwriter från Uppsala som framför ett urval av sina sånger. Sedan drygt tio år har han varit sångare och gitarrist i rockbandet Moil. Några tidigare band har varit Squelch (grungerock), The Unkinds (tillfälligt inhopp, punk), The Wilderness (hårdrock) och Indycars (indiepop). Vid sidan av deltagandet i dessa band har han skrivit sånger om olika aspekter på livet, döden och allt däremellan. Tidigare spelningar har bland annat varit på Kalmar nation, UKK och nu senast i Orangeriet i Linnéträdgården på Kulturnatten i Uppsala.

 

20 Katastrofi
Katastrofi är ett uppsalaband som generöst nog beskrivits som ”typ neopsykedelisk surfrock”. Kom och se vad du själv tycker!

 

21 Odd Pages
Ett alternativrockband som spelar lyrisk rock och pop där taktartsbyten, trestämmig sång och influenser från 60- och 70-talet sätter stämningen. Kvartetten skriver texter som behandlar alltifrån mörker till ljus och politik, drömmar och verklighet. Snart släpper Odd Pages sin första EP fullproppad med cirkusinfluenser, 60-tal och psykedeliska gitarrsolon.

 

22 Quantum Leap
Quantum Leap är en trio från Uppsala som bildades 2015 och som spelar en slags postpunk. Förra året släppte de albumet ”No Reason” som fick fina recensioner i såväl nationell som utländsk press. Bl.a. blev det utsett till att av månadens album av det tyska magasinet ”Sonic Seducer” där det fick betyget 8.5 av 10 och tidningen skrev att ”Quantum Leap nu lagts till listan av band som man någon gång i livet måste se live”. Skivan fick 4/5 i Gefle Dagblad och fick fint mottagande av tidningar i Grekland, England, Belgien, Portugal m.m. Sedan dess har de hållit på att spela in en uppföljare som förhoppningsvis blir klar 2020.
https://www.facebook.com/quantumleap2/

 

23 UPPER CASE MORONS
UCM HITTAR INTE DE SMÅ BOKSTÄVERNA. SÅ DE PUMPAR PÅ MED SIN VERSALROCK, BLANDAR IN BÅDE PUNK OCH PROG (MED ETT G) OCH LÅTSAS SOM INGENTING. STINA SPOTTAR UR SIG BESVÄRJELSER OCH TROLLAR MED THEREMINEN MEDAN NISSE, NICKE OCH FILLE BEFÄSTER RIFFGRUNDEN MED SOLITT…VÄNTA NU VAD ÄR DET DÄR FÖR KNAPP…aha…ok…jag fattar…URAN!

 

00 Basemba
Dammen brast itu; här är Basemba nu. Allting är lika olika då muren fallit. Basgångar som börjar om och om till texter om Erasmus möte med Albrecht Dürer och klorväte som går i två men vibrerar ändå. Var är du?
https://www.facebook.com/Rockbasemba/